Glauca kerstboom

De Glauca kerstboom is een kerstboom waarvan de herkomst in Amerika ligt. Deze soort kerstboom is de afgelopen jaren flink populair geworden in Nederland. De Glauca heeft een blauwe gloed over de naalden waardoor de kerstboom een andere uitstraling krijgt als die we gewend zijn.

De Glauca kerstboom heeft veel takken en is daardoor een goed gevulde kerstboom. De naalden van de Glauca zijn een stuk grover dan die van een normale kerstboom. Hierdoor voelen de naalden stekelig aan, dit is bijvoorbeeld voor kinderen minder plezierig. Echter zorgt de blauwe gloed wel voor nieuwe ervaring van uw kerstboom.

Voordelen van een Glauca kerstboom

Een Glauca kerstboom kent vele voordelen, zo heeft de Glauca stevige takken zodat u ook grotere en zwaardere kerstversiering in de kerstboom kunt hangen. De naalden van de Glauca laten niet snel los van de kerstboom. Verder geeft de Glauca een heerlijk frisse geur af die zich over de gehele ruimte verspreidt, hierdoor heeft u al snel een fijn kerstgevoel in huis.

Verzorging Glauca kerstboom

Zoals iedere andere boom heeft ook een kerstboom verzorging nodig. Een Glauca kerstboom heeft per dag ongeveer een halve tot een liter water per dag nodig. Wanneer u zich hier aan houdt dan zult u meer plezier beleven aan uw kerstboom. De kerstboom zal dan minder snel dood gaan en u zal de naalden beter behouden. Het is niet verstandig om de kerstboom dichtbij de kachel te plaatsen, wanneer dit gebeurt dan zal de grond van de kerstboom sneller uitdrogen en zal de boom het niet redden.

Verder is het verstandig om de kerstboom na aankoop een dag in de garage of bijkeuken te laten staan zodat de kerstboom alvast kan wennen aan een warmere temperatuur. Hierdoor is het verschil in temperatuur kleiner en zal de kerstboom mooier blijven. Wanneer u meer vragen heeft over de verzorging van uw kerstboom kunt u altijd onze medewerkers om meer advies vragen. Wij staan altijd voor u klaar om u te voorzien van de beste adviezen.

Glauca met kluit

Wanneer u kiest voor een Glauca, dan heeft u een kerstboom met kluit. Het voordeel van een kerstboom met kluit is dat deze langer groen blijft en zijn naalden langer behoudt.

Hoe kunt u dit type kerstboom het beste neerzetten? Doe de kerstboom in een grote pot met grond, vul de pot met tuinaarde of potgrond en druk dit stevig aan zodat de kerstboom stevig staat en niet beweegt. Wanneer u kiest voor een Glauca, dan kunt u de kerstboom na de kerst eventueel in de tuin planten zodat u deze het jaar erop weer kunt gebruiken.